Odličovací tampony

Pratelné, látkové odličovací tampony jsou skvělá alternativa k jednorázovým, vatovým odličovacím tampónkům, které tvoří v naší koupelně jednu z největších položek odpadu. Přidanou hodnotou tamponků je dle mého názoru to, že jsou ušity ze zbytků, jinak obtížně využitelných materiálů, které pocházejí z dílen jiných švadlenek.

 

             Jaké jsou látkové odličovací tampony? Jak se používají a jak se perou? Zůstávají na nich skvrny nebo se dají během chvilky pohodlně vyprat?  Pojďme na to…

 

Tampony vyrábím tampony ze tří vrstev, a to z bio bavlněného, bavlněného, nebo bambusového froté, jedné vrstvy bavlny a bavlněného plátna, úpletu nebo teplákoviny. Jsou velmi příjemné a neškrábou nebo nedráždí pleť. A dobře lépe drží tvar. Pokud máte alergii na jednorázové odličovací tampónky, tak je určitě vyzkoušejte.

 

Po každém použití je můžete přemáchnout v teplé vodě a někdy při silnějším znečištění lze použít i obyčejné mýdlo. Pokud jsou opět čisté, můžete je druhý den použít znovu, pokud ne, vyperte je v pračce na 60’C. To znamená, že pokud je neztratíte, jen tak nedojdou…. 6 kusů tampónků v balíčku vám dodá dostačující zásobu pro pravidelné používání a praní. Nezaberou vám příliš mnoho místa v koupelně, ani na cestách. A hlavně, nevytváří žádný zbytečný odpad navíc! A pokud už nebudou v kondici, můžete je použít třeba na přeleštění bot :-)

Obnovit je můžete v hrnci s vodou, přidejte jedlou sodu a trochu octa a vařte cca 20 minut. Jako nové nebudou, ale použít se ještě určitě dají.

 

          Kolik jich máte mít do začátku? 

 

Pokud vám nebude vadit přepírat si je častěji, tak budou stačit i 6. Pokud je nechcete pořád přepírat dokola, tak si určitě vyberte větší počet kusů.

 

Zaujalo Vás to? Vyberte si nějaké v eshopu, nebo si napište o vámi oblíbenou barvu, jiný pytlík nebo tampony na kusy. Psát můžete na email, telefon, Messenger, Facebook, Instagram nebo WhatsApp. Budu se těšit. :-) 

 

odličováky

 

Barča

 

Zpět do obchodu